kabinház

Hatalmas csavarokkal rögzítették a földhöz ezt az álomházat a balatoni szőlőhegyen

A természet maximális tisztelete mellett és az anyagtakarékosság jegyében épült mindössze 5 hónap alatt ez a Balatonhoz közeli, faszerkezetes kabinház. Nemcsak a gyönyörű környezet miatt izgalmas az épület…

Ez a kabinház biztosan a nyugalom szigete: a szőlődűlők kellős közepére került, hajnalonta őzikék és nyuszik portyáznak itt, odabentről pedig csodás panoráma nyílik a Balaton felé. A faszerkezetes házikó tulajdonosai már régóta szerettek volna egy hasonló kuckót, csak éppen a megfelelő helyet nem találták neki. Amikor azonban a Keszthelyhez közeli Nagyradán a szőlődombra keveredtek, azonnal beleszerettek a látványba, megvásárolták a területet és nekiálltak az építkezésnek.

Ember magasságú csavarokon áll a kabinház

Krisztina és férje – a tulajdonosok – szerették volna minél gyorsabban és minél takarékosabban levezényelni az építkezést, ezért az a merész ötletük támadt, hogy nem készítenek drága betonalapot, hanem egy sajátos technológiával egyszerűen cölöplábakat csavaroznak a talajba, erre ültetik rá az A-frame házikót.

„Rengeteget spóroltunk így, hiszen nem kellett alapot ásni, betonozni, ráadásul az az előnye is megvan ennek a módszernek, hogy a lábakat ki lehet csavarozni és ha szükség van rá, az egész épületet odébb rakjuk” – magyarázza az egyébként közgazdászként dolgozó Krisztina.

Szintén spórolni szerettek volna azzal, ami mindenkinek a legdrágább, vagyis az idővel, így a kabinház tokkal-vonóval mindössze 5 (!) hónap alatt el is készült.

Skandináv stílus sok-sok fával

A ház egyedi kialakítású és teljes mértékben környezetbarát. Hatalmas ablakainak köszönhetően mindig világos.

kabinház

A konyha-nappali alapterülete 38 nm, a tetőtéri galéria, ahová a hálószoba és a fürdő került 16 nm-es.


Krisztina nagy hangsúlyt fektetett az igényes berendezésre, hogy bárki, aki betér hozzájuk, igazán otthon érezhesse magát. „Nem vagyok belsőépítész vagy lakberendező, de nagyon szeretek ilyesmivel foglalkozni.

Ahogy haladtak előre a munkálatok, folyamatosan böngésztem az internetet, inspirációkat kerestem saját stílusunk kialakításához.

Végül a skandináv stílusra szavaztam, mert az nagyon illik a faházhoz.


Törekedtem arra, hogy az összes berendezési tárgy és dekoráció természetes legyen és valahogy tényleg harmóniába került egymással minden.
A végeredmény nekem nagyon tetszik és eddig mindenki szerette.”

Még csobbanni is lehet

Ahogy sejteni lehet, a ház berendezése nagyjából Krisztina érdeme, férje viszont minden más egyébért felel. Tőle származik a kerti jacuzzi…

…illetve a kerti sütögető ötlete.

De megnyerte magának a fűnyírás fontos feladatát is. Ehhez a művelethez végül még egy traktort is beszereztek, hiszen hamar kiderült, hogy a benzines fűnyíró ide kevés – cserébe viszont a nyeregben ülve valóságos földesúrnak képzelheti magának az ember.

Krisztina nem csinál belőle titkot, hogy a házikó nemcsak a saját örömüket szolgálja a jövőben, hiszen befektetésként is gondolnak rá, ha valakinek lenne kedve ebben a csodás környezetben lazulni, akár most is kibérelhető.

A hely vonzereje a természet közelsége a híres Zalai dombságban, itt tényleg nincsenek szomszédok, nincsen kerítés… az ember igazán szabadnak érezheti magát úgy, hogy közben mégis minden elérhető távolságban van.

Forrás: lakaskultura.hu
Fotó: Kovács Krisztián / lakaskultura.hu

Szólj hozzá...

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top