wild, people, outdoors-865151.jpg

Fedezze fel a környéket

Nagyrada

Zala megye déli részén helyezkedik el. Dombjairól csodás kilátás nyílik a Kis-Balatonra. Elhelyezkedése miatt igen kedvelt, hiszen számos kirándulóhely, programlehetőség közül választhat az, aki a nyugodtabb kikapcsolódást részesíti előnyben. 

Nagykanizsa– 25 km

A város újjáépítését 2012-ben fejezték be, aminek köszönhetően az egész belváros új arculatot kapott. Műemlékházait és a nevezetességeit érdemes megnézni, akár egy egész napos program keretében.  Az egykori József főherceg laktanya impozáns épülete az egyik legszebb látnivaló, de az Izraelita temető , vagy a Csónakázó-tó  is izgalmas programnak ígérkezik. Nagykanizsa tavasszal is várja a vendégeket az Országos Tavaszi Fánkverseny keretében. 

Zalaegerszeg– 50km (Zala megye székhelye)

A belváros igazi turista látványosság. Templomok, múzeumok, emlékművek várják a látogatókat. A történelmi város izgalmas épületeket rejt, amit szinte képtelenség egy nap alatt végigjárni. Itt nyílt Magyarországon először Skanzen, ami már kiegészült a Finnugor Néprazi Parkkal is. Az érdeklődők megismerkedhetnek a régi szokásokkal, építkezéssel, megtudhatják, hogyan laktak elődeink. A város természeti látnivalókban is gazdag. Mindenképpen ajánlott megtekinteni az Azáleás- völgyet, Csácsi arborétumot és a Gébárti tavat. Zalaegerszeg igazi nagyváros, rendkívül széles és sokszínű programkínálattal.  Az időszakos kiállítások mellett színházi estek, koncertek, vagy olyan vendégelőadók várják az érdeklődőket, mint Prof.Dr. Bagdy Emőke, vagy Csernus doktor. Ősszel érdemes a Sörfesztiválra, vagy a Vadpörkölt és Bor fesztiválra ellátogatni, kora tavasszal pedig jöhet a Pálinka és Mangalica fesztivál. Érdemes figyelemmel kísérni a fesztiválokat, mert szinte minden évszakban jobbnál-jobb programmal készülnek. Minden hónap második keddjén Országos kirakodóvásárt tartanak, ahol néha igazi kincsekre lehet lelni. 

Kis-Balaton

Kiemelten értékes vizes élőhelyünk. Természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység. Legnagyobb része védett. Mocsaras, ingoványos területe kedvez az élővilágnak. Rengeteg madárnak, halnak ad otthont. A hely romantikáját Fekete István örökítette meg regényeiben. Fokozottan védett területek, mint a Nemzeti Park, csak kísérővel látogathatóak.  A madárvilág mellett (kócsag, gém, kárókatona) a nádvilág is ritka növények lelőhelye (fehér tündérrózsa, vizidara)

Zalakaros– gyógy-és élményfürdő

Ízig vérig üdülőváros. Termálfürdőjének köszönheti népszerűségét, ezzel Magyarország 7. legnépszerűbb települése. A Zalakarosi fürdő nemzetközi hírnévnek örvend.  (Gyógyvize 2000m mélyről fakad, ahol 96C-os. A fürdő nem csak a gyógyulni vágyók kedvelt helye. Családosoknak is nagyszerű kikapcsolódás csúszdáival, gyerekmedencéivel.

Zalakaroson nem minden a víz körül forog. Nyáron remek programokkal készülnek, gyakorlatilag minden napra jut valamilyen rendezvény. Kiemelkedő a Bornapok, és a Zalakaros Város napjai, ami általában Augusztus 20.-ra esik. Tavasztól őszig mindig történik valami, nem árt résen lenni! (terepfutás, vezetett kirándulás)

https://zalakaros.hu/gyogy-es-elmenyfurdo-zalakaros

Hévíz– 25 km

Európában egyedülálló meleg vizű taváról híres. Vize mozgásszervi panaszokra gyógyír, egész évben látogatható. A fürdő közelében pincesor található látogatható borospincékkel, amíg ízletes ételt és minőségi borokat kínálnak. A szerencsések zenés-táncos mulatságot is elcsíphetnek. Ha valaki nem sétálva közelítené meg a hegyen található pincéket, igénybe veheti a hangulatos Dotto kisvasutat is. A település gyógyító közegéből adódóan számos sportolási lehetőséget találni a környéken. Pl.: golf, nordic walking, íjászat, jóga.

Hévíz egész évben várja látogatóit a következő programokra:

Pünkösdi Fesztivál – május
Lotus-Retro Mobil Concours d’Elegance – Oldtimer autók szépségversenye – május
Szent Iván Éji Vigasság, tűzgyújtás június
Utcafesztivál – július
Hévízi Országos Borfesztivál – augusztus
Egregyi Szüret – szeptember
Orgona és operett estek – egész évben
Karácsonyi Vásár – december
Városi Szilveszter – december
Fontana Artmozi
Muzeális Gyűjtemény – Orvostörténeti kiállítás
Kerékpáros, lovas és nordicwalking túrák

Keszthely

Zala megye egyik legkedveltebb városa. Aki a Balaton nyugati szegletében jár, mindenképpen el kell, hogy látogasson ide, hiszen nem csak történelmi emlékekben gazdag, hanem kultúrájában, gazdaságában is jelentős, igazi turisztikai központ.  Keszthelyen minden megtalálható, amire az utazó vágyik. Kiállítások, múzeumok, homokos strandok, élményfürdők, családosoknak gyermek programok. Nehéz unatkozni egy ilyen város szomszédságában. Csak néhány dolog, amit érdemes megnézni:

Városháza

Tavirózsa kalandpark https://west-balaton.hu/keszthely/keszthely-latnivalok/tavirozsa-kalandpark

Pethő ház https://west-balaton.hu/keszthely/keszthely-latnivalok/petho-haz

Városház

Móló, Pavilonsor

Kályhák háza

Madármentő állomás https://west-balaton.hu/keszthely/keszthely-latnivalok/madarklinika

Erotikus panoptikum https://west-balaton.hu/keszthely/keszthely-latnivalok/erotikus-panoptikum

Karmelita Bazilika

Festetics Imre Állatpark https://west-balaton.hu/keszthely/keszthely-latnivalok/festetics-imre-allatpark

Zalavár

Zalaváron található a Cirill és Metód emlékmű és a Vársziget emlékpark. Zalavár már az ősidők óta lakott volt. Szakrális és történelmi terület.

http://www.zalavarpark.hu/

Szólj hozzá...

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top