climb, high ropes course, climbing garden-2490817.jpg

Programok és látnivalók

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum– Zalakomár

Tudta Ön, hogy a bivaly Magyarországon őshonosnak számít? A rezervátumban megtekintheti Magyarország legnagyobb bivalycsordáját, ahol természetes környezetben segítik a bivalyok fennmaradását. A rezervátumon sétaút vezet végig,  télen-nyáron látogatható. 

https://www.facebook.com/bivalyrezervatum/

Állatsimogató -Fenyvespuszta

Aki szereti az állatokat, semmiféleképpen se hagyja ki az állatsimogatót. Ez egy igazán felemelő program gyerekeknek felnőtteknek. Nem csak a kisállatok simogatása okoz örömet a kisebbeknek, de lehetőség  van például malacok etetésére, póni lovaglásra, családi hintókirándulásra.

https://fenyvespuszta.hu/

Sziklaszurdok– Nagybakónak

Az egyik legismertebb kalandösvény a Rám-szakadék, ahol köztudottan van patak menti túra, létrás mászás, izgalmas átkelés. A sziklaszurdok is hasonló élményt tartogat. A szurdok mikroklímájának köszönhetően érdekes növényeket találhatunk, esőben pedig rácsodálkozhatunk a könnyező falra. A kőszikla- szurdoknál található források kristálytiszta vizét érdemes megkóstolni!

https://www.turautak.com/cikkek/turautak/koszikla-szurdok-tanosveny–nagybakonak-.html

Zobori élménypark 

Egy igazi csodahely, ami időjárástól függetlenül látogatható! A hegyre érkezve igazán csodálatos panoráma tárul a szem elé, de természetesen nem vetekedhet a kalandparkkal, ami játékkínálatával, kicsiket és nagyokat egyaránt rabul ejt. Csak egy pár kipróbálásra váró játék: 4D mozi, beltéri csúszda (külön ovis-bölcsis játszóház)- Hófánk- nyáron is! Hullámvasút, kötélpálya, szabadesés! Fedezze fel mindenki a kedve és bátorsága szerinti attrakciót!

https://www.zobori.hu/attrakciok/kulteri

Kányavári sziget– Búbos vöcsök tanösvény

A Nemzeti Park területén fekvő tanösvény 2 km hosszú, 1.5 óra alatt bejárható 15 állomásos túra, ami elsősorban a Kis- Balaton madárvilágát mutatja be. 

Fekete István emlékhelyre a Kócsag tanösvény vezet. Ezen a szakaszon is sok érdekességet tudhatunk meg a Kis-Balaton területén előforduló állatokról. Végül a Matula kunyhó előtt állva idézet is olvasható Fekete István leveléből. 

Programok:

Kis- Balaton kör futóverseny https://futrinkak.hu/kisbalatonkor/

Mapei Tour de Zalakaros http://tourdezalakaros.hu/

Szőlőhegyi piknik

 

Szólj hozzá...

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top